Lämmöt päällä, salaojat korjattu, sisätyöt edenneet

Hip ja hei. Saatiin maalämpöpumppu päälle, melkein. Asennusvaiheessa joku lienee vain vääntänyt yhtä ruuvia hampaat irvessä tiukkaan niin, että yhden putken tiiviste oli mennyt siinä sivussa rikki – sillä seurauksella, että pirtua valui lattialle pari litraa. Eikä pumppua voinut käynnistää. No, saatiinpa kuitenkin sähkövastus lämmittämään vettä, joka kiertää lattialämmitysputkissa. Pääasia, että lämmöt on päällä ja lattia saadaan niin kuivaksi, että päästään tekemään vedeneristystyöt pesutiloihin.

Laitettiin myös tuli takkaan ensimmäistä kertaa. Ei mennyt niinkuin Strömsössä sekään. Jollain jimibjörnillä olisi varmasti onnistunut yhdellä tulitikulla jättekivasti, mutta meillä parin tunnin paperinpolttamisen jälkeen oli vielä pesä mustana. Lohduttaudun sillä, että ensisytytys on kuulemma aina tuskallista. Aika vahvat odöörit takasta lähti kumminkin; parempi polttaa ne tehdasöljyt nyt pois eikä vasta sitten kun on muutettu.

Kaivuri oli viikon tontilla ja korjasi perustusporukan jälkiä. Salaojat oli asennettu osittain päin persettä ja kaatoa oli väärään suuntaan joku 12 cm. Vastaavan mestari kirjasi korjauskehotuksen jo helmikuussa ja urakoitsijan bassibazuukki lupasi tulla korjaamaan sen ”heti lumien sulettua”. Eipä ole sen koommin miestä näkynyt muutamasta kirjallisesta kehotuksesta ja vaatimuksesta huolimatta. Lopulta ilmoitimme, että otamme siihen jonkun ammattilaisen ja lasku lähtee luonnollisesti sinne minne se kuuluu. Tätä paikallista perustusurakoitsijaa ei voi suositella kenellekään. Päinvastoin, pysykää loitolla.

Sisällä näyttää valmiilta, vaikka hommaa on rutosti vielä. Keittiö on tasoja vaille asennettu. Tasoista ei ole vielä tehty lopullista päätöstä, kuka tietää vaikka niistä tulee rautaiset. Katto on valmis, seinät on suurilta osin maalattu ja betonilattian pintakäsittelyä voidaan alkaa kohta suunnitella. Rappuset hitsataan huomenna ja saunaosaston paneelit viedään höyläämöön ensi viikon lopulla tai seuraavan alussa. Melkein kaikki sähköt on tehty, putkimies tulee vielä asentamaan hanat kun kaikki kalusteet on asennettu ja kunhan vedeneristykset saadaan tehtyä, voidaan tehdä saunan ja pesutilojen pinnoitukset. 

Laattoja ei tule laisinkaan vaan seinät käsitellään samalla tavalla kuin tässä Villa Heddasta pöllityssä kuvassa. Eli hierrettyä betonia. Osa seinistä paneloidaan tervalepällä, jottei saunaosastosta tule aivan betonibunkkeria.

Kuva

 

Ja tässä pari tuoretta kuvaa vähän eri näkökulmasta. Nyt voi tätäkin puolta talosta näyttää kun on saatu romut kaatikselle ja kaikki kasat tasoitettua.

 

 

KuvaKuva

 

Kuva

Advertisement

One response to “Lämmöt päällä, salaojat korjattu, sisätyöt edenneet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s