Rimakattoa

Viikonloppu meni katonrajassa yhdessä Kimmon kanssa. Tyttären kummisetä nakitettiin talkoisiin pahaa aavistamatta. Lopputuloksena syntyi sata neliötä rimakattoa. Nyt kun se on valmis, ei tarvitse enää selitellä kenellekään, miksi sellainen haluttiin. Omasta mielestä se on klassikko ja parasta Alvar Aallon aikakaudelta. Käsittelemätön, oksaton mäntyrima on niin arkisen kuuloinen juttu, että joskus kauan sitten kun idea ensimmäistä kertaa tuli, vaimoa piti vähän taivutella asian taakse. Ettei näyttäisi mökiltä. No, ei näytä. Tuollaisenaan rimakatto tuntuisi huutavan muutamaa Aallon mööpeliäkin, mutta ainakaan ihan vielä sellaisia ei ole tilauksessa. Idea on jo olemassa olohuoneen sisustukseen ja se on jotain ihan muuta kuin Aaltoa, mutta siinähän jännitätte. Se paljastetaan vasta tuonnempana.

Ai niin, Kimmon työpanoksen arvoa nostaa entisestään se, että herralla on keskivaikeahko korkean paikan kammo, josta kuulin tosin vasta kun kattoa oli hyvä tovi tehty. Respect.

Saa nähdä, onko viimeinen meidän tekemä rimakatto, kyselyitä on jo tullut.

Advertisement

4 responses to “Rimakattoa

 1. Moikka!
  Olisi kiva kuulla vähän lisää miten ja mistä aineksista tuon hienon katon kasasitte? 25 m2 per mies per päivä kuulostaa tosi tuottavalta muihin netissä oleviin rimakattokokemuksiin verrattuna, joten työmenetelmät kiinnostavat kun jotain saman tyyppistä olisi suunnitteilla.

  terveisin,
  Teppo

 2. Marko Luoma

  Upea katto! Itse olen miettinyt samanlaista elokuvahuoneeseen, koska akustisesti hyvä ratkaisu. Kiinnostaisi myös työmenetelmä ja miksei myös urakkana, jos pääsette tekemään. Kohteeni on 1800- luvun kivinavetta Kaarinan Raadelmassa, jota muutetaan asuinkäyttöön.

 3. Hieno! Tosiaan, kiinnostaisi kuulla käytetty riman koko ja työmenetelmät. Harkitsemme omassa rakennusprojektissa vastaavaa rimakattoa.

 4. Upea katto tuli. Onko teillä 45mm rimaa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s