Ulkoseinien panelointi, Larix Sibirica

Tämä on pakko jakaa. Heikki, Henry ja Anton ovat nimittäin tehneet niin hienoa työtä, jälleen kerran. Ulkoseinien panelointi päädyissä ja terassin puolella tehdään siperian lehtikuusesta. Paitsi että se on meidän mielestä hyvännäköinen puu, sen kestoikä on 50-100 vuotta käsittelemättömänä. Mustan peltikaton ja sivuseinien rinnalla se saa arvokkaasti harmaantua, ellei sitten intouduta öljyämään sitä kaikesta huolimatta.

Lehtikuusi tuli Virosta, siellä on meillä oma kontakti, josta otettuna tavara on varmasti Siperian lehtikuusimetsistä junalla tuotua, ei etelämpänä kasvanutta hötöä. Samasta materiaalista tulee myös terassi, joten kaikki puutavara tuli samassa kuormassa. Pihkaisuutensa takia lehtikuusi painaa paljon enemmän kuin moni muu puulaji, joten kuormurissa saattoi olla jokunen kilo ylikuormaa. Perille päästiin ja nyt on jo paneelit ulkoseinissä, kuten kuvista näkyy. Heikki & co panostivat seinien panelointiin aivan erityisesti, minkä huomaa lopputuloksessa. Siinä käsityönäytettä parhaimmillaan.

 

Advertisement

3 responses to “Ulkoseinien panelointi, Larix Sibirica

  1. hei, olis kiva nähdä miten siellä edistytään!

    • Niin olis :) Mutta hyvä huomio, otan kuvia huomenna ja lupaan päivittää myös blogia. Paljon on tapahtunut tällä välillä.

  2. Googlettelin mistä saisi Siperian lehtikuusesta tehtyä terassilautaa tai vaihtoehtoisesti järeämpää tavaraa, jota sahuuttaisin/höylyyttäisin täällä Suomessa. Google löysi teidän talonrakennus blogiinne ja te olitte tilanneet Virosta Siperian lehtikuusta. Teillä on ollut siellä luotettava kontakti. Haluaisitteko jakaa hänen yhteystietonsa, jotta voisin tiedustella häneltä mahdollisuutta ostaa Siperian lehtikuusta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s